Kako do usisivaca?

Šta mi je potrebno za instalaciju? Kada se vrši instalacija? Koji usisivač je najpogodniji za moj objekat? Gde postaviti utičnice?

1. Prvi korak, pozovite nas!

Čuli ste za prednosti centralnih usisivača ali niste upoznati sa procesom instalacije i ostalim detaljima ugradnje. Pozovite nas! U razgovoru ćete nas upoznati sa objektom u koji želite da instalirate sistem za centralno usisavanje. Pitaćemo vas koja je vrsta i namena objekta, da li je i u kojoj fazi izgradnje. Upoznaćemo vas sa procesom i kada je najbolje započeti instalaciju. Ukoliko smatrate da možete sami da izvršite instalaciju, uputićemo vas u sve potrebne detalje. 

2. Izrada projekta i predračuna

Nakon razgovora, pošaljite nam plan objekta kako bi vam besplatno napravili projekat instalacije sa našim predlogom za najoptimalniju poziciju usisivača i utičnica. Na osnovu tog projekta, napravićemo ponudu i predložiti modele usisivača. Ako se objekat nalazi u okolini Novog Sada, rado ćemo doći na objekat i na licu mesta napraviti plan instalacije. U tom slučaju je poželjno prisustvo ili biti u kontaktu sa instalaterom podnog grejanja kako bi usaglasili naše instalacije u podnoj košuljici.

3. Početak instalacije

Idealan početak instalacije je neposredno pre postavke podnog grejanja jer maksimalno smanjuje rizik od slučajnog oštećenja cevne instalacije koja se nalazi na podu. Tada se još jednom mora napraviti finalni dogovor oko cevovoda i lokacija utičnica i usaglasiti sa ostalim instalacijama na objektu. 

4. Finalna montaža

Često vlasnici sa nestrpljenjem prerano žele da izvrše finalnu montažu postavljajući utičnice i centralnu jedinicu koju ujedno koriste i razni građevinci za otklanjanje prljavštine od završnih radova u objektu.  Naš savet je da usisivač pustite u funkciju takoreći pred useljenje. Time ćete sprečiti da veća količina peska, gipsa i maltera udju u sitne pore filtera. U kontaktu sa vlagom gips i cement mogu totalno da zapuše filter i već na samom startu otežaju rad motora usisivača.