Instalacija

Najčešća pitanja

Ugradnja u već izgrađene objekte

Instalacija centralnog sistema za usisavanje se uglavnom izvodi u novogradnji ili adaptaciji objekta ali je moguća i instalacija u već izgrađenim objektima. Instalacione cevi su 50mm promera i one sprovode prljavštinu od utičnice do usisivača. Te cevi se ili uštemavaju u zid ili postavljaju u cementnu košuljicu ili pružaju kroz spušten plafon. Kod već sagrađenih objekata su te mogućnosti limitirane pa se cevi postavljaju vidno na zidove koji se kasnije mogu pokriti gipsanim maskama. 

Lokacija usisivača

Bitno je da se usisivač postavi van prostora gde boravimo. To su najčešče ostave, podrumi, tehničke prostorije, garaže, tavan, itd.

Koja snaga usisivača je potrebna za moj objekat?

Uz svaki model, proizvodjači u opisu i theničkoj specifikaciji predlažu modele u odnosu na veličinu objekta, broj utičnica ili dužini cevne instalacije. U svakom slučaju, pozovite nas, dostavite nam projekat i ponudićemo Vam optimalni model.

Samostalna ugradnja

Da, moguća je samostalna ugradnja. Kontaktirajte nas, pružićemo Vam sve informacije.

Šta ako se zaguši sistem?

Kod pravilne instalacije i kasnije upotrebe usisivača, zagušenje sistema je svedeno na minimum. Sve što ne može da prodje kroz cevnu instalaciiju se uglavnom zadržava kod same četeke ili creva.

Dužina creva

Standardne dužine creva su 7 i 9 metara ali ih isporučujemo i u dužinama po želji.
Imamo creva sa prekidačem i creva bez prekidača na ručici. Creva koja nemaju prekidač, aktiviraju usisivač čim utaknete crevo u utičnicu.