Instalacija

"Za zdraviji zivot u Vasem domu!"

najčešća pitanja

ugradnja u već izgrađene objekte

U principu, instalacija centralnog sistema za usisavanje se vrši u novogradnji ili adaptaciji objekta. Cevi su 50mm promera i one sprovode prljavštinu od utičnice do usisivača. Te cevi se uštemavaju u zid ili postavljaju u cementnu košuljicu tj spušten plafon. Kod već sagrađenih objekata su mogućnosti limitirane a cevi se mogu pokriti gipsanim maskama. 

lokacija usisivača

Bitno je da se usisivač postavi van prostora gde boravimo. To su najčešče ostave, podrumi, tehničke prostorije, garaže itd. Moguće je locirati usisivač i na tavan, u tom slučaju je preporuka uzeti za stepen jači model.

koja snaga usisivača je potrebna za moj objekat?

Mnogima jačina motora i ostale specifikacije ne znače ništa tako da proizvođači centralnih usisivača često predlažu svoje modele na osnovu kvadrature objekta ili još bolje, na osnovu broja utičnica i dužine cevne instalacije. U svakom slučaju, ne preporučujemo da uzmete najjači usisivač po svaku cenu i ponudićemo Vam optimalni model.

samostalna ugradnja

Da, moguća je samostalan ugradnja. Kontaktirajte nas, pružićemo Vam sve informacije.

šta ako se zaguši sistem?

Kod pravilne instalacije i kasnije upotrebe usisivača, zagušenje sistema je svedeno na minimum.  

Dužina creva

Standardne dužine creva su 7 i 9 metara. Naravno, rukovanje crevom od 7m je lakse nego sa 9m ali ako će duže crevo smanjiti cevnu instalaciju za desetak metara, naša je preporuka da uzmete crevo od 9m. 
Imamo creva sa prekidačem i creva bez prekidača na ručici. Creva koja nemaju prekidač, aktiviraju usisivač čim utaknete crevo u utičnicu.

primeri instalacije

Let's make your Home Clean and Healthy

Pošaljite upit